A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Міністерство освіти і науки України запускає серію навчань для педагогів з українознавчого компонента

Дата: 19.08.2024 10:30
Кількість переглядів: 15

Фото без опису

Автор фото – пресслужба Міністерства освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України оголошує про старт серії тренінгів для вчителів спрямованих на ефективне впровадження українознавчого компонента в навчальний процес. Мета навчальних тренінгів — ознайомити з дистанційним контентом для українознавчих предметів та надати вчителям інструменти для ефективної дистанційної освіти.

Навчання стартує 21 серпня і складатиметься, як з навчальних вебінарів, так і з практичних тренінгів, які охоплюють широкий спектр тем: від використання модифікованих програм та викладаннях конкретних дисциплін до практичних методик викладання на дистанційці. Детальніша програма навчання та графік за покликанням.

Зареєструватись на навчання. Після реєстрації вам прийде лист — підтвердження та покликання на Zoom.

Звертаємо увагу, що зареєструватися на вебінар можна до 15:00 дня, що передує даті заходу

Що таке українознавчий компонент?

Українознавчий компонент — скорочена освітня програма для школярів, які перебувають за межами України. Вона дає змогу зменшити навчальне навантаження на учнів, які очно вчаться в країні перебування та водночас дистанційно здобувають освіту в Україні.

Сюди входять предмети, які не викладають за кордоном: українська мова, українська література, історія України, географія, Захист України, основи правознавства. Учні матимуть змогу навчатися за цією програмою, а ті предмети, які не входять до українознавчого компонента, перезараховувати з іноземних шкіл.

Важливо, що цього навчального року навчання за українознавчим компонентом не є обов’язковим. Учні, які живуть за кордоном, можуть і надалі навчатись за повною програмою дистанційно або ж на сімейній чи екстернатній формах.


« повернутися

Вхід для адміністратора