A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Проєкт “НотаЄнота” запускає освітній курс з організації і проведення антифейкових ігор

Дата: 26.03.2024 08:44
Кількість переглядів: 34

Проєкт “НотаЄнота” запускає освітній курс з організації і проведення антифейкових ігор. До участі запрошуються вмотивовані освітяни та освітянки, представники і представниці бібліотек, громадських організацій, університетів третього віку Чернігівської, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Сумської областей. 

150 відібраних учасників пройдуть освітній курс, отримають методичні розробки 5 антифейкових ігор “НотаЄнота”, роздаткові матеріали для проведення ігор, а також  символ гри -  плюшевого єнота. Розробки ігор можна використати як під час уроків чи занять у школах та університетах, так і для позакласних заходів та подій у відкритих просторах, бібліотеках та громадських організаціях. 

Антифейкові ігри “НотаЄнота” — командна гра для учасників, віком від 13 років. Її мета – показати, як працюють фейки та дезінформація, на основі реальних кейсів навчити визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям.

Освітній курс “НотаЄнота” включає в себе серію навчальних вебінарів із детальним аналізом завдань кожної гри, практичні лекції про те, як писати пости і робити фото і відеоконтент для соціальних мереж, а також зустрічі-вебінари про актуальні фейки та інформаційні атаки. Усі учасники, які успішно завершать освітній курс “НотаЄнота”, отримають сертифікати (1 кредит ЄКТС або 30 год.), а також плакати із порадами з медіаграмотності та комікси з єнотом для подальшого використання в роботі і проведення  майбутніх заходів. 

 

Тривалість курсу: квітень-червень 2024 року. 

Щоб успішно завершити програму потрібно:

✔ відвідати навчальні вебінари щодо проведення ігор “НотаЄнота”;

✔ організувати щонайменше 3 гри “НотаЄнота” до кінця червня 2024 року. 

30 кращих фахівців, які проведуть найбільшу кількість ігор або найбільш креативні ігри “НотаЄнота” до кінця весни, будуть запрошені взяти участь у конференції “НотаЄнота”, яка відбудеться наприкінці програми у Києві.

Участь у програмі “НотаЄнота” — це можливість отримати практичні знання та навички з організації та проведення антифейкових ігор, а також доступ до розробок ігор про фейки та маніпуляції, що допоможуть впроваджувати медіаграмотність та креативно розвивати критичне мислення серед учнів та студентів.

***

Попри те, що програма націлена на учасників та учасниць з Чернігівської, Київської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Сумської областей, долучитися до неї можуть й вмотивовані освітяни з інших регіонів України. Вони отримають онлайн-матеріали курсу, зможуть відвідувати гостьові лекції, а також взяти участь в розіграші ігрових наборів за умови проведення ігор. 

Участь у програмі безкоштовна. Щоб взяти участь у відборі заповніть форму https://forms.gle/XtH54bBdy2SsEtSRA  до 31 березня 21:00: 

Авторка антифейкової гри “НотаЄнота” — фактчекерка, головна редакторка фактчекінгових проєктів “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, викладачка Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Альона Романюк.

https://znayshov.com/News/Details/proiekt_notaienota_zapuskaie_osvitnii_kurs_z_orhanizatsii_i_provedennia_antyfeikovykh_ihor

 


« повернутися

Вхід для адміністратора