A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Бібліотека цифрових реусурсів для уроків громадянської освіти

Дата: 30.01.2024 08:49
Кількість переглядів: 14

Громадянська освіта – навчальний предмет, який вимагає від педагога ґрунтовної підготовки та всесторонньої обізнаності. Адже в цьому курсі учні опановують економічну теорію та практику, розвивають власну медіаграмотність, здобувають навички конфліктології, досліджують свою ідентичність, вчаться створювати громадські організації та бути активними громадянами власної громади і це лише невелика частина загальних знань та вмінь, які здобувають діти впродовж вивчення курсу. Як підготуватись до уроку швидко та якісно? Зацікавити учнів темою та стимулювати до активності в даному напрямку? Пропоную вам перелік ресурсів, які стосуються різних розділів курсу та дозволяють урізноманітнити і покращити якість викладання цього надзвичайно важливого та цікавого предмета:

🔷 3D - ДЕМОКРАТІЯ — чудовий ресурс для уроків громадянської освіти, є можливість додати учнів та проводити уроки безпосередньо на платформі, класний інтерактивний підручник, ресурс оновлюється і наповнений актуальною інформацією.

🔶 Національний проєкт з медіаграмотності ФІЛЬТР — ресурс, що містить корисні матеріали, лінки та багато іншого. Зручно використовувати на уроках не лише громадянської освіти, а і на інших уроках нашої освітньої галузі.

🔷  МРІЄМО ТА ДІЄМО РАЗОМ — платформа що створена за підтримки USAID та IREX, в розділі “Ресурси” містить корисні та актуальні посібники з вільним доступом. Вони стануть чудовим матеріалом не лише для підготовки до уроків громадянської освіти і й знахідкою для всіх учасників освітнього процесу.

🔶 АКАДЕМІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ — потужний ресурс, що містить статті та матеріали для розвитку, дослідження та актуалізації принципів медіаграмотності.

 

🔷 ДЕТЕКТОР МЕДІА — фактчекінговий проект, що займається перевіркою фактів в новинах та боротьбою з фейками. Учні зможуть на реальних прикладах побачити та дослідити новини, які їх оточують.

🔶 ЦІНА ДЕРЖАВИ — класний ресурс для викладання модулю: “взаємодія громадян і держави в досягненні суспільного добробуту””. Сам ресурс містить інтерактивні симулятори бюджетів держави, громади, пояснить як формується пенсія або чому ціна на пальне саме така. Крім цього існує серія коротких відео на ютуб що допоможуть вам цікаво подати уроки з модулю.

🔷 Набір безкоштовних настільних ігор для уроків громадянської освіти від OSVITORIA, можна роздрукувати і без проблем використовувати.

🔶 Проєкт “ВИВЧАЙ ТА РОЗРІЗНЯЙ — інфомедійна грамотність в освіті” - один з найпотужніших медіаграмотних проектів для освітян України. Періодично здійснює набір нових учасників (слідкуйте за новинами), дасть можливість навчитись викладанню медіаграмотності на уроках, має неймовірну ресурсну базу та актуальні матеріали. Після проходження курсу ви отримаєте доступ до величезної бази матеріалів з медіаграмотності що пристосовані до уроків громадянської освіти, історії України та всесвітньої історії.

🔷 DOCCU - матеріали для дослідження тем демократії та прав людини (щоб їх знайти перейдіть до меню “Бібліотека” виберіть розділ “Для вчителів” та перейдіть на 2-гу сторінку, там ви побачите посібники).

🔶 TRANS HISTORY - Ресурс містить лекції, презентації семінарів, плани уроків та інші навчальні інструменти з питань освіти з прав людини, Голокосту та толерантності, боротьби з антисемітизмом.

Посилання: Спільнота сучасних учителів


« повернутися

Вхід для адміністратора