A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Онлайн-семінар «Застосування методів мнемотехніки як технології ефективного засвоєння інформації в умовах дистанційної роботи»

Дата: 16.01.2024 16:30
Кількість переглядів: 34

16 січня 2024 року для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти громади педагогами КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» було проведено онлайн-семінар в режимі зум-конференції на тему «Застосування методів мнемотехніки як технології ефективного засвоєння інформації в умовах дистанційної роботи».

Метою проведеного заходу було поповнення знань учасників семінару про прийоми й методи мнемотехніки для підвищення рівня художньо-мовленнєвої компетентності дошкільників, створення оптимальних умов для рефлексії та інтегрованого обміну думками, самовираження та співпраці.

Ключове питання, що розглядалось на семінарі – підвищення рівня мовленнєвої активності дошкільників під час дистанційної роботи. Спікерами заходу були досвідчені вихователі КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» Лариса Жирних та Аліна Трощій, які продемонструвати форми та методи впровадження мнемотехніки в освітній процес.

При підготовці до семінару у всіх трьох закладах дошкільної освіти було проведено гугл-опитування на тему «Мнемотехніка: технологія засвоєння інформації». Із 46 вихователів громади в опитуванні взяли участь 41 вихователь. Вихователь-методист КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» Вєра Бєлікова ознайомила присутніх з аналізом результатів опитування щодо впровадження мнемотехніки при складанні різних видів розповідей, вивченні віршів, загадуванні та відгадуванні загадок тощо.

         Під час практичної роботи Лариса Жирних разом з усіма присутніми створювала мнемотаблицю за твором В.Сухомлинського «Як хлопчик хотів приголубити сніжинку». В ході семінару Аліна Трощій продемонструвала практичне застосування інструментів сайтів Freepik та Remove, за допомогою яких можна створювати електронні версії символів для мнемотаблиць. По завершенню семінару вихователі кожного закладу дошкільної освіти склали творчі розповіді й створити до них мнемотаблиці за їх змістом.

Завершився семінар бліцінтерв’ю «Я обираю мнемотехніку…!»



« повернутися

Вхід для адміністратора