A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Як можна побачити історію? Або засоби візуалізації для уроків історії

Дата: 14.01.2024 09:40
Кількість переглядів: 13

Чи існує машина часу, яка дозволить здійснити подорож найцікавішими історичними місцями та подіями? Ви здивуєтесь, але так!🚗⌚️ І навіть не одна! Сучасні цифрові інструменти надають нам безліч можливостей для захопливих мандрівок разом з учнями на уроках історії та дозволяють побачити історичні пам’ятки або ж вдало візуалізують і доповнюють текстовий матеріал підручника. Тому сьогодні я хочу запропонувати вам декілька ресурсів, які допоможуть ПОБАЧИТИ ІСТОРІЮ.

🔷MOZAWEB - чудовий інструмент для перегляду 3D моделей з історії, безкоштовна версія дає можливість переглянути п’ять 3D сцен на тиждень. Неймовірно крутий інструмент особливо для всесвітньої історії, є можливість використання VR технологій, ви отримуєте можливість прогулятись середньовічним містом або поселенням шумерів.

🔶ІНТЕРАКТИВНІ АТЛАСИ ВІД NEW.OSVITANET.COM.UA - реєструєтеся та отримуєте доступ до якісних історичних карт з всесвітньої історії та історії України для 6-10 класів. Карти об’єднані в атласи та поєднані тематично, що дуже зручно та завжди допомагає у проведені як онлайн, так і очних уроків.

🔷3D МОДЕЛІ З ІСТОРІЇ ВІД SKETCHFAB.COM - англомовний ресурс (перекладач вам у допомогу) який містить величезну кількість 3D моделей з історії та не тільки. Чудово є те, що він містить моделі пам’яток не лише з всесвітньої історії, а й з історії України. Безкоштовні моделі можна завантажити, платні можна переглядати.

🔶ВІКІ СХОВИЩЕ – загальне централізоване сховище для зображень, звукозаписів, відеороликів та інших файлів, які надаються на умовах вільних ліцензій. Є можливість обирати тип ліцензії, зручно знайти потрібне зображення, аудіо та відео матеріал не гортаючи статтю вікіпедії.

❗️Робімо уроки історії цікавими та незвичними, адже це вікно в минуле, через яке учні можуть дізнатись не лише про дати та факти, але й здійснити подорож яка дає можливість доторкнутися до справжніх історій людей.

 

Джерело: Олексій Діденко


« повернутися

Вхід для адміністратора