A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Учителі історії зможуть взяти участь у сертифікації в 2024 році

Дата: 07.12.2023 08:53
Кількість переглядів: 19

Міністерство освіти і науки поступово розширює коло фахівців, які можуть брати участь у сертифікації вчителів. У 2024 році можливість проходження сертифікації отримають вчителі навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі.

Відповідна норма передбачена наказом Міністерства освіти і науки.

Планується, що взяти участь у сертифікації зможуть учителі всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства тощо.

Участь учителів у сертифікації здійснюватиметься добровільно. У 2024 році участь у сертифікації зможуть узяти не більше 500 вчителів історії.

Проєкт Програми незалежного тестування фахових знань та вмінь вчителів історії буде підготовлений до кінця грудня 2023 року.

Також наступного року буде продовжена сертифікація вчителів початкових класів (не більше ніж 1500 осіб) та вчителів української мови та літератури і математики, які викладають у 5–6 класах (не більше ніж 1000 осіб кожної категорії).

Усього в наступному році очікується проходження сертифікації 4 тисячами педагогів.


« повернутися

Вхід для адміністратора