A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

25 жовтня можна пройти тест з медіаграмотності

Дата: 17.10.2023 12:11
Кількість переглядів: 21

Торік вперше Україна приєдналася до такої ініціативи, повідомляє МОН. Нині буде ще більше можливостей для тих, хто хоче взяти участь, адже на платформі «Typeform» тестування 25 жовтня (середа) повторюватимуть аж чотири рази: о 10:00, 13:00, 17:00 та 21:00. Організатори зазначають, що пройти його кожен учасник може лише один раз, додаткових спроб не передбачено. 

У 2022-му, за даними Укрінформ, тест повністю пройшли понад 17,5 тис. українців, а робили спроби впоратися з ним близько 32,5 тис. учасників. Учасники отримують на електронну пошту сертифікат з набраною кількістю балів. А ось тим, хто найшвидше набере максимум балів, цього року організатори обіцяють призи від партнерів (на кшталт рюкзаків, худі, павербанків).

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів від «Фільтра» (національного проєкту Міністерства культури та інформаційної політики), присвячених Глобальному тижню медіаграмотності. Ця подія привертає увагу до фейків та правдивої інформації в усьому світі з 23 по 29 жовтня.

Проєкт заохочує українців розвивати критичне мислення та підвищувати обізнаність про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — робить стійкішими до ворожої пропаганди.

Правильні відповіді з аналізом, які питання виявилися найважчими, обіцяють опублікувати 26 листопада на сайті «Фільтр».  Втім, учасникам не доведеться чекати: одразу після завершення 45-хвилинного випробування вони дізнаються свій результат. А офіційно переможців оголосять 1 листопада 2023 року. 

https://osvitoria.media/news/25-zhovtnya-mozhna-projty-test-z-mediagramotnosti/


« повернутися

Вхід для адміністратора