A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Робота локації «Система роботи з обдарованою молоддю»

Дата: 31.08.2023 17:44
Кількість переглядів: 22

Учитись важко

А учить ще важче,

Але не мусиш зупинятись ти,

Як учням віддаєш усе найкраще,

То й сам сягнеш нової висоти.

                        Іван Драч

 

У межах серпневого педагогічного форуму педагогічних працівників Височанської селищної ради «Разом до знань! Разом до перемоги!» перед педагогами, які були присутні на локації «Система роботи з обдарованою молоддю», виступила Карина Бєляєва, кандидатка педагогічних наук, керівниця гуртка Комунального закладу «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», практична психологиня-методистка Комунального закладу «Безлюдівський юридичний ліцей імені Героя Радянського Союзу І. Я. Підкопая Безлюдівської селищної ради».

Свій виступ пані Карина розпочала зі слів: «Обдарованою є кожна дитина, але щоб розвинути ті, чи інші здібності, необхідно створити умови для її розвитку. У разі відсутності таких умов, дитина просто може згаснути.»

Під час роботи даної локації педагоги мали змогу знайти відповіді на питання: ЯК ВИЯВИТИ ОБДАРОВАНУ ДИТИНУ? ЯК МОТИВУВАТИ ОБДАРОВАНИХ УЧНІВ? ЯК ЗДІЙСНИТИ ПЕДАГОГІЧНУ ТА ПСИХОЛОГІЧНУ ПІДТРИМКУ ОБДАРОВАНИХ УЧНІВ?

Також було обговорено питання залучення психологічної служби для психологічного супроводу обдарованих дітей, оскільки ці діти мають високі амбіції і потребують постійного їх задоволення у вигляді похвали, високої оцінки, нагороди.

Власний досвід роботи з обдарованими учнями та вихованцями презентувала вчитель географії КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ «ПРОМІНЬ» Людмила Шульга. Пані Людмила зауважила, що педагогам необхідно самостійно відшуковувати можливості для розвитку своїх учнів та вихованців, а не чекати від керівництва настанов, саме про це і говорив на серпневій конференції міністр освіти і науки України Оксен Лісовий «Не треба очікувати папірця на кожну проблему. Треба керуватися здоровим глуздом».


« повернутися

Вхід для адміністратора