A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Локація «Безпечне освітнє середовище ЗДО. Нові виміри безпеки»

Дата: 31.08.2023 15:41
Кількість переглядів: 15

30 серпня 2023 року в межах серпневого педагогічного форуму педагогічних працівників Височанської селищної ради робота на локації «Безпечне освітнє середовище ЗДО. Нові виміри безпеки» проходила у формі ділової гри «Естафета безпеки».

Під час роботи педагоги закладів дошкільної освіти мали змогу поділитися власним досвідом та знайти відповіді на питання:

  • організація роботи з дошкільниками та їх батьками щодо захисту життя і здоров’я учасників освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема – в період воєнного стану, в дистанційному форматі;
  • правила поводження з вибухонебезпечними предметами під час гри «Провідник безпеки»;
  • перша домедична допомога під час війни та загальні правила, яких варто дотримуватись, надаючи першу медичну допомогу в умовах війни;

Педагоги під час гри «Підказки в надзвичайних ситуаціях», розглянули всі ризики надзвичайних ситуацій та їх попередження.

Педагогічних працівників дитячих садочків громади ознайомили з рекомендаціями психологів ЮНІСЕФ «Чим зайняти дитину в надзвичайній ситуації». Для учасників локації було проведено майстер-клас з виготовлення іграшок-саморобок «Лялька-дівчинка», «Лялька-хлопчик», «Зайчик», який може стати в нагоді для батьків та педагогів, під час перебуття з дитиною в укритті.

Чітке розуміння учасниками освітнього процесу алгоритму дій під час загрози та виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру допоможе ефективніше впоратися з кризою та зменшити її негативні наслідки.

Надважливо в цей час створити всі можливі умови для забезпечення захисту життя та здоров’я дітей, прийняти виклики часу, пов’язані із безпековою ситуацією та війною



« повернутися

Вхід для адміністратора