A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

День вишиванки в закладах освіти Височанської громади

Дата: 18.05.2023 15:19
Кількість переглядів: 50

Фото без описуСьогодні вся Україна, а також кожний куточок планети, де живуть українці, перетворюється на фантастичну красу української вишиванки. Учні, вихованці та працівники закладів освіти Височанської громади долучилися до відзначення Дня вишиванки.

День вишиванки – справжнє народне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та вшанування етнічного вишитого українського одягу. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. Крізь віки український народ проніс любов до вишиванки та зберіг особливості її створення. Кожен регіон України має свої унікальні та оригінальні мотиви та орнаменти на одязі.

Зараз День вишиванки має особливий сенс – українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя на страшній війні.

В закладах освіти громади були проведені виховні заходи, флешмоби, тематичні бесіди та заняття, екскурси в історію тощо.

Доброю традицією стало святкувати День вишиванки у КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №2 ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ». Цього року у ліцеїстів виникло бажання передати челендж «Україно моя вишивана» НТУ «ХПІ» та КЗ «КРИСИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ БОГОДУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БОГОДУХІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ», об’єднавши заклади освіти спільною ідеєю – любов до Батьківщини – це вшанування її традицій і звичок, шанобливе ставлення до пам’яті народної. Ніхто не залишився байдужим: від наймолодшого учня, педагогів та працівників  ліцеїв, батьків,  до студентів та викладачів НТУ «ХПІ».

Нехай нас усіх оберігає вишиванка! А у день нашої перемоги усі одягнімо святкову вишиту сорочку і нехай Україна замайорить усіма кольорами!

 

 

https://youtube.com/shorts/4rbnrUofT6c?feature=share

https://youtube.com/shorts/N0rq-QfnthU

 



« повернутися

Вхід для адміністратора