A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 07:53
Кількість переглядів: 14

26 квітня−День Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній станції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів.

Слово «Чорнобиль» для всієї планети Земля стало синонімом ядерної смертельної стихії. Зараз важко уявити, скільки зусиль довелося докласти, аби захистити світ від жахливої катастрофи.

З кожним днем стає все менше людей, які могли б із власного досвіду розповісти про подвиг, зроблений ними на Чорнобильській АЕС. Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги.

Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців,  хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Дорогі ліквідатори, від усього серця бажаємо Вам доброго здоров'я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні, миру та спокою.


« повернутися

Вхід для адміністратора