A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Як шкільним учителям подолати професійні складнощі під час війни

Дата: 31.03.2023 08:47
Кількість переглядів: 25

Під час війни освітянам доводиться опановувати нові навички, аби зробити освітній процес безпечним для дітей. Адже «формула» безпеки дитини – це безпечне середовище та безпечний дорослий.

Консультанти дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) розробили практичний порадник «Сміливі навчати», який допоможе освітянам подолати професійні складнощі під час війни.

Посібник містить практичні матеріали з елементами психоедукації щодо дитячих реакцій на травматичні події війни, способи допомоги дітям у подоланні наслідків психотравм в освітньому процесі.

Також у ньому обґрунтовано необхідність вчителям піклуватися про власний психоемоційний стан і запропоновано дієві поради, методики, вправи для посилення власної резилієнтності.

Окрім того, учителям надано рекомендації щодо створення умов для психологічного комфорту дітей у школі як важливого складника безпечного освітнього середовища

ЗАВАНТАЖИТИ ПОРАДНИК


« повернутися

Вхід для адміністратора