A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ: ПСИХОЛОГІЧНІ ХВИЛИНКИ НА ПЕРЕРВАХ

Дата: 23.03.2023 16:51
Кількість переглядів: 38

У межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської МОН спільно з ГО «Підтримай дитину» та проєктом «Подбай про себе», ГО «Асоціація дієвих психологів України» нагадують про важливість для дітей рухових вправ, які допоможуть зняти напругу між уроками, відволіктися та розважитися.

Під час перерв важливо створити правило – робити одну або декілька справ:

Малювати: настрій, каляки-маляки, лист для товариша (потім відправити), все, що подобається…

Ліпити: мати під рукою пластилін (бажано твердий), розминати його, змішувати кольори, ліпити фігури, розкачувати, різати…

Танцювати: мати заготовлені улюблені мелодії та, вмикнувши їх, рухатися, як подобається. Як варіант, можна доєднувати товаришів по відеозв’язку та танцювати разом.

Побуцати м’яч: підкидати та ловити, легко відстукувати об підлогу або стіну.

Далі уявити, що м'яч пробився. Зро­біть глибокий вдих «М'яч про­битий» – зі звуком «с-с-с» починайте випускати потроху повітря з легенів, одночасно показуючи руками, як зменшується м'яч.

Писати частинами тіла цифри: 1 «пишемо» носом (кажемо і виконуємо), 2 – підборіддям, 3 – правим плечем, 4 – лівим плечем, 5 – «пишемо» правим ліктем, 6 – лівим ліктем, 7 – правим коліном, 8 – лівим коліном, 9 – правою ногою, а десяточку – «хвостиком». 

Концентруємо увагу: праву ногу зігнути в коліні, повернути її на 90° до лівої ноги і притиснути ступню до стегна лівої ноги якомо­га вище. Руки на поясі. Очі заплющені. Необхідно протриматися в такому положенні якомога довше.


« повернутися

Вхід для адміністратора