A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Маємо створити умови для вільної роботи вчителів, – міністр

Дата: 22.03.2023 10:19
Кількість переглядів: 15

Міністерство освіти і науки за керівництва міністра Оксена Лісового акцентуватиме свою увагу на зміні культури у школі, зокрема, у підходах до освітнього менеджменту та створення умов для творчої вільної роботи вчителів.

На цьому наголосив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час свого виступу у парламенті перед призначенням на посаду.

За його словами, увага МОН перш за все фокусуватиметься на школі.

«Звичайно, перш за все фокус уваги на школі. Наше завдання – змінити в принципі культуру в освіті, і в школі перш за все. Для цього ми повинні переглянути підходи до освітнього менеджменту, для цього ми повинні створити умови для творчої вільної роботи вчителів. Для цього ми повинні створити цілий ряд інструментів, і в першу чергу інструментів, які дозволять їм витрачати більше часу на креатив і на роботу з дітьми, і менше часу на бюрократію», – сказав міністр.

Окрім того, він наголосив, що цифровізація освіти також буде одним із пріоритетів, і вона буде пронизувати всі рівні освіти і всі напрямки.

«Повинні бути продовжені всі конструктивні реформи, які були розпочаті, які повинні бути проаналізовані, переосмислені і перезавантажені з огляду на виклики сучасного дня», – сказав Лісовий.


« повернутися

Вхід для адміністратора