A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Робота закладів дошкільної освіти Височанської селищної ради в грудні 2022 року

Дата: 12.01.2023 13:06
Кількість переглядів: 30

Робота закладів дошкільної освіти продовжується в дистанційному форматі. Протягом грудня педагоги займались самоосвітою, брали участь у вебінарах (дистанційно) на порталах vseosvita.ua, «Prometheus», naurok, «pedrada.com.ua та інш. Працівники закладів освіти застосовували різноманітні форми освітнього процесу, а також, інноваційні технології: метод казкотерапії, метод наочного моделювання (мнемотехніка), асоціативні карти, казкова фізкультура та новітні цифрові технології.

Протягом місяця висвітлювалась тема зими на всіх заняттях. Особливою в грудні була тема Різдва та новорічних свят.

Окрім новорічної тематики в грудні вихователі надавали малюкам різноманітну інформацію про зиму, її ознаки, поведінку тварин та птахів, розваги. Діти виконували завдання у вигляді онлайн-дидактичних ігор, виготовляли аплікації та поробки з пластиліну, робили малюнки, використовуючи традиційні та інноваційні техніки малювання.

Вихованці КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» та КЗ «ВИСОЧАНСЬКИЙ ЗДО» взяли участь в конкурсі дитячого малюнка на тему «Я у безпеці з МВС», який проводило Міністерство внутрішніх справ України до дня Святого Миколая.

         В КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» в усіх вікових групах проводились тематичні заняття: Міжнародний день людей з інвалідністю, День замовлення подарунків Діду Морозу, День Збройних Сил України, Всесвітній день української хустки, Всесвітній день футболу, День подарунків.

         Працівники закладу разом з дітьми середніх та старших груп привітали збройні сили України зі святом. Вихователі провели тематичні заняття на тему «Мужність та відвага», «Я у тата гідний син» тощо, провели дидактичну гру «Що потрібно військовим», виготовили привітальні листівки, розповідали вірші  для наших воїнів. Всі працівники закладу приготували подарунки та смаколики: зв’язали теплі шкарпетки, виготовили печиво, та пиріжки, а діти виготовили та передали свої листівки воїнам в м. Бахмут та пораненим до шпиталю.

В закладах дошкільної освіти активно проходила робота по підготовці та участі в Новорічних святах.

До свята Святого Миколая діти вивчали вірші, виготовляли листівки, малювали, робили аплікації. Вихователі розповідали дітям про історію свята. На музичних заняттях співали пісні, танцювали.

Педпрацівники КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» до дня Святого Миколая провели: заняття з аплікації «Чобіток до свята Миколая»; гурткове заняття «Подарунки для птахів до свята Миколая»; музичну розвагу «Святий Миколай у гості завітай». Діти закладу взяли участь у фотопроєкті «Подаруй радість».

В КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» діти та батьки взяли участь у тематичних заходах «Новорічна іграшка власними руками» та «Новорічна листівка зі старих розмальовок». Всі роботи вийшли креативними та яскравими.

В КЗ «ВИСОЧАНСЬКИЙ ЗДО» до свята Святого Миколая діти вивчали вірші, виготовляли листівки, малювали, робили аплікації. На музичних заняттях співали пісні, танцювали.

 До Дня Святого Миколая вихованці закладів дошкільної освіти отримали солодкі Новорічні подарунки від Височанської селищної ради.

Цього року в садочках громади новорічні свята проводилися онлайн. Діти вивчали пісні, таночки, вірші.

В КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» діти до новорічних свят готували музичні номери та ігри.

В КЗ «ВИСОЧАНСЬКИЙ ЗДО» було проведено «Новорічне свято у Снігуроньки». Дітей та дорослих привітали Дід Мороз та Снігуронька.

 В КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» відбулася казка «Чарівна новорічна квітка». До дітей в гості завітала пані Метелиця, Новий рік, різдвяний вітерець та інші герої.

Аналіз дистанційної роботи у ЗДО показав, що навіть в таких складних умовах садочки працюють та надають дітям можливість розвиватися, навчатися, відпочивати, радіти дитинству та рости гідними громадянами своєї Батьківщини.

Більшість батьків та дітей при виконанні дистанційних завдань проявляли певну активність в зворотному зв’язку. надсилають фото та відео виконаних завдань до різних тематичних днів та проектів.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора