A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Робота закладів дошкільної освіти Височанської громади в листопаді 2022 року

Дата: 06.12.2022 13:13
Кількість переглядів: 40

Педагогічні працівники протягом листопада продовжували вдосконалювати практичні навички підготовки і проведення власних онлайн-занять з дошкільниками, активно поширювали серед батьків посилання на записи цікавих занять, відеороликів, розвивальних дидактичних ігор, казок, повчальних історій, веселих руханок, музичних занять тощо. Вихователі здійснювали посилання для батьків на цікаві дитячі сайти і запрошували їх до перегляду повчальних дитячих передач, організації пізнавальної, рухової, театральної діяльності.

Аналіз дистанційної роботи у ЗДО показав, що впродовж цієї роботи педпрацівниками надавалися рекомендації та поради батькам щодо закріплення набутих дітьми знань і практичних мовленнєвих, логіко-математичних навичок та досвіду їх соціалізації.

В закладах дошкільної освіти протягом листопада продовжувалась тема осені на всіх заняттях.

В БАБАЇВСЬКОМУ та ВИСОЧАНСЬКОМУ ЗДО з 1 по 4 листопада проходив Тиждень безпеки. Дошкільники вивчали правила дорожнього руху, правила поводження з електроприладами, з незнайомими людьми, безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами, правила особистої безпеки. 

З метою поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, здійснення профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи щодо дотримання правил безпечної поведінки на дорозі, вивчення Правил дорожнього руху серед дітей та молоді, привернення уваги громадськості до проблем гарантування безпеки руху неповнолітніх з 14 по 20 листопада в садочках громади в рамках національного проєкту «Безпечна країна» пройшов  другий етап Тижня  безпеки дорожнього руху. Вихователі проводили з дітьми бесіди, заняття, ігри; надавали пам'ятки та рекомендації. За темою тижня, спільно з батьками, проведено конкурси дитячого малюнка.

В БАБАЇВСЬКОМУ ЗДО знаковим заходом став День писемності та української мови, який відзначається 9 листопада. Малюки долучилися до важливої дати декламування віршів рідною мовою. Батьки та педагоги взяли участь в написанні Радіодиктанту національної єдності.             

В ВИСОЧАНСЬКОМУ ЗДО протягом місяця педагогічні працівники та батьки вихованців долучалися до подій та акцій в Україні «День Гідності та Свободи», «День пам’яті жертв Голодомору», «18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства», «16 днів проти насильства».

         В ПОКОТИЛІВСЬКОМУ ЗДО було проведено тематичні заняття  згідно тематичних днів: Міжнародний День добра, День залізничника, День Української писемності та мови, День працівників сільського господарства, Всесвітній День дитини.

         В останній тиждень листопада діти та їх батьки брали участь у  виставці робіт з природних матеріалів на тему «Осінь в гості завітала».

На початку листопада в різних вікових групах музкерівники провели свято осені «Як осінь фарби загубила».

         Діти середніх та старших груп взяли участь у фото-проєкті «Готуємо разом з мамою національні страви України», присвячений Дню працівників сільського господарства.

         До Міжнародного дня толерантності 16 листопада практичний психолог закладу підготувала відео-презентацію для педагогів «Наш садок - територія толерантних людей», а 25 листопада - відео-лекцію для педагогів закладу присвячену «Міжнародному дню боротьби з насильством щодо жінок».

Педагоги закладів дошкільної освіти  громади значну увагу приділяють підготовці дітей до навчання. Вихователі старших груп сприяють формуванню у дошкільників позитивної мотивації до освітньої діяльності.

Вихователі продовжили роботу  з мовленнєвого та логіко-математичного розвитку, навчання елементів грамоти. Також увага приділялась мовленнєвому розвитку, вмінню аналізувати та переказувати твори, вчити віршовані рядки напам’ять.

В процесі дистанційної роботи було виявлено, що більшість батьків адаптувались до формату он-лайн навчання. Період дистанційної роботи за листопад 2022 був продуктивний, цікавий, змістовний.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора