A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

Робота закладів дошкільної освіти Височанської громади в жовтні 2022 року

Дата: 07.11.2022 09:53
Кількість переглядів: 55

Аналіз організації дистанційної роботи закладів дошкільної освіти за жовтень показав, що педагогічні працівники мають практичні навички підготовки і проведення власних онлайн-занять з дошкільниками та ефективно використовують досвід колег з інших регіонів. Активно поширюються серед батьків посилання на записи цікавих занять, відеороликів, розвивальних дидактичних ігор, казок, повчальних історій, веселих руханок, музичних занять тощо. Вихователі запрошували дітей до перегляду повчальних дитячих передач, організації пізнавальної, рухової, театральної діяльності. У тісній співпраці з батьками організовували з малюками різні види діяльності: ігрову, трудову, художньо-продуктивну. Педагоги влаштовували серед вихованців дитячі конкурси (читання віршів, створення малюнків, виготовлення різних поробок до тематичних днів та тижнів).

Засвоєння тимчасової програми навчання відбувається на належному рівні.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «бабаївський заклад дошкільної освіти (ЯСЛА-САДОК) височанської селищної ради харківського району харківської області».

Педагоги КЗ «БАБАЇВСЬКИЙ ЗДО» до Дня захисників та захисниць України проводили заняття, бесіди, надсилали батькам дидактичні матеріали за темою. Діти малювали малюнки, виготовляли вітальні листівки для наших захисників. Тематична новина з результатами творчої діяльності малюків представлена на сайті закладу.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «Височанський заклад дошкільної освіти (ЯСЛА-САДОК) КОМБІНОВАНОГО ТИПУ височанської селищної ради харківського району харківської області».

Протягом місяця на всіх заняттях в закладі освіти продовжувалась тема осені. Також особливими були теми: «День захисників та захисниць України», Тиждень пожежної безпеки.

Діти разом з батьками творчо підійшли до виконання запропонованих завдань. На основі малюнків та листівок було створено відеоколаж «З Днем захисників та захисниць України». Дошкільники разом з батьками надіслали вітання та слова подяки до віртуальної дошки подяки захисникам України, створеної за ініціативи МОН, команди «Підтримай дитину».

З 24 по 28 жовтня в усіх вікових групах були проведені заняття до Тижня пожежної безпеки.

Проведено тематичні заняття:

  •  в старших групах «Вогонь добрий, вогонь злий», «Сірничок маленький, а лихо велике»;
  •  в середніх групах «Пригоди маленького сірничка»;
  • в молодших групах «Добрі справи сірничка».

Підготовлено та проведено з батьками веб-консультації «Не допускайте пустощів дітей з вогнем», «Допомога при опіках».

Була організована та проведена виставка малюнків дітей «Скажемо пожежам – «Ні»!». В результаті був створений відеоколаж, який був надісланий у батьківські групи та виставлений на сторінку  мережі Фейсбук  та сайт закладу.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «покотилівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) КОМБІНОВАНОГО ТИПУ височанської селищної ради харківського району харківської області».

В дошкільному закладі освіти було проведено тематичні заняття в усіх вікових групах, присвячені Дню музики, Дню лікаря, Всесвітньому Дню вчителів, Міжнародному Дню дівчат, Дню Українського козацтва, та Дню захисників та захисниць України, Всесвітньому Дню яблука, Міжнародному Дню дідуся та бабусі. Поряд с тематичними днями в закладі проводились Всесвітній Тиждень космосу та   Тиждень безпеки життєдіяльності.

До дня Українського козацтва та Дня захисників та захисниць України діти  привітали  українських  захисників зі святом, створювали малюнки. Інструктор з фізичної культури склала музичний відеоколаж за мотивом патріотичних мелодій «Ми-маленькі козачата», «Ой, у лузі червона калина» та інш. Керівник гуртка з національно-патріотичного виховання розповіла старшим дошкільникам про історію українського козацтва, хто такі козаки та виготовили з паперу об’ємні фігури козаків. Музкерівники вивчили з дітьми танок український гопачок та зробили відеоколаж на цю тему.

         З 4 по 10 жовтня 2022 року КЗ «ПОКОТИЛІВСЬКИЙ ЗДО» приєднався до Всесвітнього тижню Космосу. Дистанційно з дошкільниками були проведені різні види занять: конструювання «Зоряна система», ліплення «Космонавт летить на ракеті», «Космічна ракета», малювання «Планета Земля», з музичного виховання «Космічна музика» та інш, де діти відгадували загадки, розмірковували про те, кому потрібне сонечко, що таке Космос, чи є в Космосі життя? Діти перетворювались в астронавтів, виконували вправи для кращої підготовки до польотів, створювали космодром з геометричних фігур, слухали космічну музику та співали про космічні мрії, переглядали мультфільми про планети Сонячної системи тощо.

 З 17.10.2022 по 21.10.2022 в закладі дошкільної освіти пройшов тематичний тиждень з безпеки життєдіяльності на тему «Життя дитини – найвища цінність». Під час проведення тижня відбулись онлайн заняття, присвячені безпеці дорожнього руху, пожежній безпеці, правилам безпечної поведінці в природі, безпеки під час евакуації та сирени «Увага-повітряна тривога!».

Діти та педагоги закладу брали активну участь у фото проектах « Я-красуня» та «Яблука краса і щедрість осені».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора