A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВИСОЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

ІІІ всеукраїнський відкритий марафон з української мови заплановано провести в листопаді цього року

Дата: 17.05.2022 11:39
Кількість переглядів: 52

ІІІ всеукраїнський відкритий марафон з української мови заплановано провести у листопаді цього року. На засіданні робочої групи, яку очолює Олександр Авраменко, було вирішено не змінювати традиційні етапи марафону. Так, Марафон триватиме впродовж чотирьох тижнів та складатиметься з тематичних етапів:

  • «Культура слова (лексикологія, фразеологія)»;
  • «Граматика (синтаксис, морфологія, словотворення)»;
  • «Правопис (орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія)»;
  • «Робота з текстом».

«Проведення мовного марафону – це чудова традиція. Сьогодні, коли багато українців перебувають далеко за межами нашої держави, марафон дасть змогу учням, студентам та й учителям відчути себе ближче до України. Тому це інтелектуальне змагання має особливе значення. В умовах сьогодення марафон виконує функцію не просто перевірки знання української мови, як шкільного предмета, а й має патріотичну місію», – наголосив Олександр Авраменко, голова робочої групи з підготовки завдань Марафону.

Для перевірки знань з української мови учні та студенти отримають тестові завдання, що будуть підготовлені членами робочої групи. Після кожного етапу найскладніші для учасників завдання будуть проаналізовані у відеороликах. А найбільш активні учасники отримають сертифікати.

Нагадаємо, метою марафону є розвиток в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно, доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

На сайті Інституту модернізації змісту освіти розміщено збірку тестових завдань ІІ всеукраїнського відкритого марафону.

Інформацію про ІІ всеукраїнський відкритий марафон з української мови можна знайти на сайті партнера змагання освітньої компанії «Хьюман».

Організатори: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», компанія HUMAN.


« повернутися

Вхід для адміністратора